De Wladimir Dance Studios geeft elke donderdag om 19:00 uur Modern Jazz-lessen aan volwassenen in het centrum van Amsterdam.

Aanmelden dansles

Wat leer je in de les?

In de les Modern-Jazz kun je veel variatie verwachten in verschillende Jazz dance-stijlen zoals musical-jaz, show-jazz, afro-jazz, modern jazz en lyrical-jazz.. Jazz dance is zeer dynamisch met snel voetenwerk, snelle draaien, krachtige sprongen en geïsoleerde bewegingen. Het belangrijkste in de les is dat je lekker beweegt en geniet van wat je doet. Door de variatie van zoveel verschillende stijlen blijft het altijd vernieuwend en leuk

Hoe lang, hoe vaak?

Een les duurt 75 minuten. Je kunt op ieder moment van het seizoen langskomen om een proefles te volgen. Als je de les leuk vindt, kun je de week daarna meteen beginnen met een cursus. Je kunt kiezen uit een cursus van 20 of 40 lessen. In principe volg je iedere week op hetzelfde tijdstip les. Als je een keer niet op je vaste les kunt komen, dan kun je je afmelden via de website en een andere les inplannn. Voor cursisten die twee lessen per week willen volgen hebben we een speciale aanbieding: op de tweede les per week geven wij 50 % korting.

Geschiedenis van de Jazzdance

Jazzdance is in het begin van de 20ste eeuw ontstaan als tegenstander van de klassieke ballettechniek. De vernieuwing in het westerse ballet, de opkomst van moderne dans en jazzballet liep gelijk op. Jazz dance komt uit de Verenigde Staten en kwam rond de jaren 70 van de vorige eeuw naar Nederland. De oorsprong van van de jazz is terug te vinden in de Afrikaanse dans. Jazz dance is populair geworden door films en musicals.

Modern Jazz zelf proberen?