Dansen met plezier, dat doe je bij Wladimir!

Streetdance en Hip-hop

Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die oorspronkelijk op straat, in clubs en op middelbare scholen zijn ontwikkeld. Streetdance is in New York ontstaan in het begin van de jaren tachtig van de vorige eeuw. De naam komt van het feit dat er voornamelijk in de achterstandswijken veel op straat werd gedanst. Streetdance is een onderdeel van de Hip-hop en Funkdance-stijlen, en de enige regel tijdens het dansen is dat je bewegingen bij de muziek passen. In Europa brak Streetdance pas door in de jaren ‘90. Streetdance had veel invloed op mode, videoclips, dj’s, rappers en scratchers, en er verschenen regelmatig films waarin veel aandacht was voor de subcultuur van de Streetdance. Tegenwoordig wordt Streetdance onderwezen op dansacademies en zijn er veel professionele Streetdance-docenten die je goed kunnen leren dansen. In de  Streetdance-lessen worden vaak bewegingen gebruikt, die ontleend aan bewegingen uit videoclips, waardoor de stijl zich continu ontwikkelt. De hip-hop- en R&B-muziek waarop Streetdance wordt gedanst, zorgen voor een flitsende uitstraling.

Wil je meer weten over de jeugdlessen Streetdance- en Hip-hop, kijk dan hier

 

Moderne dans

Bij moderne dans leer je jouw gevoelens en emoties te uiten door te dansen. Moderne dans is een bewegingsvorm met invloeden uit het westerse ballet en jazzdance. Afgelopen jaren heeft de dansvorm meer bekendheid gekregen door populaire programma’s als So You Think You Can Dance.

De jeugdles Modern is op donderdag om 17.00 uur.

Breakdance

Breakdance is minstens zo stoer als voetballen. Je kunt er écht mee scoren. Om mee te doen met de Breakdance-lessen hoef je geen ervaring te hebben.  Als je nog niet weet of je Breakdance leuk vindt, kun je een proefles volgen. Dat kan het hele seizoen. Je hoeft niet te wachten tot er een nieuwe cursus start. Als je de les leuk vindt, kun je meteen de volgende week met de cursus beginnen.

Wil je meer weten over de Breakdance-lessen, kijk dan hier

 

Aanmelden dansles
  • Mijn beide dochters van 12 en 6 jaar gaan al jaren met plezier naar streetdance.  Met als hoogtepunt aan het eind van het jaar een optreden in de Krakeling. Een echte dansshow met alle dansgroepen, waar je kan laten zien hoe goed je kan dansen. Elk jaar ben ik weer trots en onder de indruk!

    Jacqueline van Nouhuys-Presser
    Jacqueline van Nouhuys-Presser

Instromen kan tijdens het hele seizoen