Aanmelden dansles

Wat is Streetdance?

Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die oorspronkelijk op straat, in clubs en op middelbare scholen zijn ontwikkeld. Streetdance is in New York ontstaan in het begin van de jaren tachtig van de vorige eeuw. De naam komt van het feit dat er voornamelijk in de achterstandswijken veel op straat werd gedanst. Streetdance is een onderdeel van de Hip-hop en Funkdance-stijlen, en de enige regel tijdens het dansen is dat je bewegingen bij de muziek passen. In Europa brak Streetdance pas door in de jaren ‘90. Streetdance had veel invloed op mode, videoclips, dj’s, rappers en scratchers, en er verschenen regelmatig films waarin veel aandacht was voor de subcultuur van de Streetdance. Tegenwoordig wordt Streetdance onderwezen op dansacademies en zijn er veel professionele Streetdance-docenten die je goed kunnen leren dansen. In de  Streetdance-lessen worden vaak bewegingen gebruikt, die ontleend aan bewegingen uit videoclips, waardoor de stijl zich continu ontwikkelt. De hip-hop- en R&B-muziek waarop Streetdance wordt gedanst, zorgen voor een flitsende uitstraling.

 

Wat leer je in een Streetdance-les?

De Streetdance/Hiphop-lessen starten met een aantal basisstappen. Je hoeft dus geen danservaring te hebben om met Streetdance te starten.  Iedere les leer je stap voor stap nieuwe elementen die tot een complete danscombinatie worden uitgebouwd.

 

Hoe lang, hoe vaak?

De jeugdlessen duren 60 minuten.  Je kunt op ieder moment van het seizoen langskomen om een proefles te volgen. Als je de les leuk vindt, kun je de week daarna meteen beginnen met een cursus. Je kunt kiezen uit een cursus van 18 of 36 lessen. In principe volg je iedere week op hetzelfde tijdstip les. Als je een keer niet op je vaste les kunt komen, dan kun je je via de website afmelden  en een andere les inplannen. Voor cursisten die twee lessen per week willen volgen hebben we een speciale aanbieding: op de tweede les per week geven wij 50 % korting.

 

Docenten

Wil je weten wie Tim is?

Wil je weten wie Emily is?

Wil je weten wie Mitchell is?

 

Zelf Streetdance proberen?