fbpx

De Wladimir Dance Studios geeft op maandag, dinsdag en vrijdag Streetdance/Hip-Hop-lessen aan kinderen en jeugd in het centrum van Amsterdam.

Aanmelden dansles

Wat is Streetdance?

Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die oorspronkelijk op straat, in clubs en op middelbare scholen zijn ontwikkeld. Tegenwoordig wordt Streetdance onderwezen op dansacademies en zijn er veel professionele Streetdance-docenten die je goed kunnen leren dansen. Bij Streetdance zijn veel bewegingen ontleend aan bewegingen uit videoclips, waardoor de stijl zich continu ontwikkelt. De muziek waarop gedanst wordt maakt dat Streetdance een flitsende indruk maakt.  Streetdance wordt vaak op Hip-hop- en R&B-muziek gedanst.

Wat leer je in een Streetdance-les?

De Streetdance/Hiphop-lessen starten met een aantal basisstappen. Je hoeft dus geen danservaring te hebben om met Streetdance te starten. Hoe langer je les volgt, hoe beter je wordt.  Iedere les leer je stap voor stap nieuwe elementen die tot een complete danscombinatie worden uitgebouwd. Streetdance is een onderdeel van de Hip-hop en funkdancestijlen, die al in de jaren tachtig ontstonden. Er zijn geen regels, alle bewegingen zijn goed zolang ze bij de muziek passen.

Hoe lang, hoe vaak?

De meeste jeugdlessen duren 60 minuten. Alleen de peuterlessen duren 45 minuten. Je kunt op ieder moment van het seizoen langskomen om een proefles te volgen. Als je de les leuk vindt, kun je de week daarna meteen beginnen met een cursus. Je kunt kiezen uit een cursus van 20 of 40 lessen. In principe volg je iedere week op hetzelfde tijdstip les. Als je een keer niet op je vaste les kunt komen, dan kun je je afmelden via de website en een andere les inplannen. Voor cursisten die twee lessen per week willen volgen hebben we een speciale aanbieding: op de tweede les per week geven wij 50 % korting.

Geschiedenis van de Streetdance

Streetdance is in New York ontstaan in het begin van de jaren tachtig van de vorige eeuw. Vooral in de achterstandswijken werd er veel op straat gedanst. Daar komt ook de naam vandaan. In Europa brak Streetdance pas door in de jaren ‘90. Streetdance had veel invloed op mode, videoclips, dj’s, rappers en scratchers. Er verschenen regelmatig films waarin veel aandacht was voor de subcultuur van de Streetdance.

Zelf Streetdance proberen?