Ik ben Mitchell en kom uit Amsterdam.

Op mijn negende begon ik met streetdance bij Jake’s Dance Factory. Om mij verder te ontwikkelen besloot ik naar een middelbare school te gaan waar de nadruk meer op kunst word gelegd. Rond mijn zestiende besloot ik om van dans mijn beroep te maken.

Na mijn middelbare school startte ik een MBO dansopleiding op het ROC. Ik vervolgde mijn dansopleiding in Parijs, bij het IFPRO, een school die bekend staat om zijn technische stijlen als jazz en modern. In Parijs ben ik als danser, maar vooral als persoon gegroeid.
Ik heb in Parijs ook een tijdlang in de company van  Rick Odums gedanst. Rick Odums is de eigenaar van het IFPRO en een oud-student van de bekendste jazzdanser ooit: Alvin Ailey.
Na drie jaar in Parijs besloot ik terug te keren naar Amsterdam. Sindsdien werk ik als uitvoerend danser bij Untold Empowerment en geef ik op verschillende plekken les.

 

Wat doen we in de les?

Mijn lessen brengen vooral aandacht aan de vrije aspecten van de dansstijlen hiphop en streetdance. Ik maak jou geen danser maar ik geef je de middelen om jezelf een betere danser te maken. Het doel is dat wij op een fijne en plezierige manier individuele voortgang boeken. Want uiteindelijk willen we allemaal de beste versies zijn van onszelf. Mocht je behoefte hebben aan een old-school choreografie op muziek van vroeger of nieuwe pasjes leren die de jeugd van tegenwoordig danst op muziek van nu, je kan voor alles bij mij terecht.

Zelf een les van Mitchell proberen?