De Wladimir Dance Studios geven  Streetdance/Hip-hop-lessen aan volwassenen in het centrum van Amsterdam.

Aanmelden dansles

Wat is Streetdance?

Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die oorspronkelijk op straat, in clubs en op middelbare scholen zijn ontwikkeld. Streetdance is in New York ontstaan in het begin van de jaren tachtig van de vorige eeuw. De naam komt van het feit dat er voornamelijk in de achterstandswijken veel op straat werd gedanst. Streetdance is een onderdeel van de Hip-hop en Funkdance-stijlen, en de enige regel tijdens het dansen is dat je bewegingen bij de muziek passen. In Europa brak Streetdance pas door in de jaren ‘90. Streetdance had veel invloed op mode, videoclips, dj’s, rappers en scratchers, en er verschenen regelmatig films waarin veel aandacht was voor de subcultuur van de Streetdance. Tegenwoordig wordt Streetdance onderwezen op dansacademies en zijn er veel professionele Streetdance-docenten die je goed kunnen leren dansen. In de  Streetdance-lessen worden vaak bewegingen gebruikt, die ontleend aan bewegingen uit videoclips, waardoor de stijl zich continu ontwikkelt. De hip-hop- en R&B-muziek waarop Streetdance wordt gedanst, zorgen voor een flitsende uitstraling.

 

Wat leer je in een Streetdance-les?

De Streetdance/Hiphop-lessen voor beginners starten met een aantal basisstappen. Je hoeft dus geen danservaring te hebben om met Streetdance te starten. Hoe langer je les volgt, hoe beter je wordt.  Iedere les leer je stap voor stap nieuwe elementen die tot een complete danscombinatie worden uitgebouwd. Streetdance is een onderdeel van de Hip-hop en funkdancestijlen, die al in de jaren tachtig ontstonden. Er zijn geen regels, alle bewegingen zijn goed zolang ze bij de muziek passen.

Hoe lang, hoe vaak?

Een les duurt 75 minuten. Je kunt op ieder moment van het seizoen langskomen om een proefles te volgen. Als je de les leuk vindt, kun je de week daarna meteen beginnen met een cursus. Je kunt kiezen uit een cursus van 18 of 36 lessen. In principe volg je iedere week op hetzelfde tijdstip les. Als je een keer niet op je vaste les kunt komen, dan kun je je via de website afmelden  en een andere les inplannen. Voor cursisten die twee lessen per week willen volgen hebben we een speciale aanbieding: op de tweede les per week geven wij 50 % korting.

 

Docenten

Wil je weten wie Mitchell is?

Wil je weten wie Tianna is?

  • Voor mij is Wladimir Dance Studios bijzonder om de persoonlijke benadering. Dat merkte ik toen ik na een pauze van drie jaar weer begon met dansen. Het voelde meteen als thuiskomen door de kleine en persoonlijke opzet.

    Sara Duisters
    Sara Duisters
  • Mijn beide dochters van 12 en 6 jaar gaan al jaren met plezier naar streetdance.  Met als hoogtepunt aan het eind van het jaar een optreden in de Krakeling. Een echte dansshow met alle dansgroepen, waar je kan laten zien hoe goed je kan dansen. Elk jaar ben ik weer trots en onder de indruk!

    Jacqueline van Nouhuys-Presser
    Jacqueline van Nouhuys-Presser

Streetdance zelf proberen?