Breakdance

Breakdance is minstens zo stoer als voetballen. Je kunt er écht mee scoren. Om mee te doen met de Breakdance-lessen hoef je geen ervaring te hebben.  Als je nog niet weet of je Breakdance leuk vindt, kun je een proefles volgen. Dat kan het hele seizoen. Je hoeft niet te wachten tot er een nieuwe cursus start. Als je de les leuk vindt, kun je meteen de volgende week met de cursus beginnen.

Aanmelden dansles

Wat voor bewegingen leer je?

Breakdance heeft een veel verschillende soorten bewegingen die je kunt indelen in de volgende categorieën:

Top rock (staand dansen):

Bij Top rock is het belangrijk dat je moves goed bij de muziek passen.  De accenten in de muziek zijn hierbij erg belangrijk. Door het ‘pakken’ van deze accenten , bijvoorbeeld door een beweging te maken precies op het accent, wordt je dans interessanter om naar te kijken.

Footwork (vanuit gehurkte positie):

Bij Footwork gaat het om snelle pasjes op handen en voeten over de grond. Vaak wordt er in een cirkel over de grond gedanst. Een voorbeeld van Foorwork is de six-step.

Powermoves:

Powermoves zijn acrobatische series waarbij vaak slechts met de handen en schouders de grond wordt aangeraakt. Het aanleren van powermoves duurt vaak wat langer dan de andere Breakdance-onderdelen, maar door veel te oefenen kan je er echt goed in worden.  De powermoves komen voort uit het turnen en de acrobatiek.  Voorbeelden van powermoves zijn de flare, en de windmill.

Freezes:

Tijdens een freeze beweeg je even niet meer. Een beweging lijkt zo te zijn bevroren. Een freeze kost veel kracht maar ook dit leer je door het elke week te oefenen.  Vaak zijn freezes afgeleid van de handstand. Voorbeelden van freezes zijn de turtle freeze, de shoulder freeze en de headstand freeze.

Popping en locking:

Deze manier van bewegen is gebaseerd op de techniek van het snel spannen en ontspannen van de spieren, zodat er een bepaalde beweging door het lichaam van de danser gaat. Voorbeelden van Popping en locking zijn de ‘wave’ en  het bewegen als een robot.

 

Een eigen dansstijl

Binnen de Breakdance draait het om het hebben van een eigen stijl, originaliteit en expressie. Als je een aantal verschillende moves hebt geleerd, dan kun je er zelf mee improviseren en zo je eigen stijl ontwikkelen. Aan het einde van elke Breakdance-les geven de leerlingen in ‘de kring’ hun mini-performance. Dit is een leuke manier om te oefenen met je presentatie en om te zien wat je medecursisten doen.

 

Battles

Een belangrijk onderdeel van Breakdance zijn de battles. Hierin dansen twee of meer b-boys of b-girls tegen elkaar om te bewijzen wie de beste is.  In de Breakdance-lessen oefenen we ook met battelen. In een veilige omgeving kun je je battle-technieken steeds verder ontwikkelen. Sommige leerlingen besluiten mee te doen aan officiële battles buiten de school.

 

Hoe lang, hoe vaak?

De Breakdance-lessen duren 60 minuten.  Je kunt op ieder moment van het seizoen langskomen om een proefles te volgen. Als je de les leuk vindt, kun je de week daarna meteen beginnen met een cursus. Je kunt kiezen uit een cursus van 18 of 36 lessen. In principe volg je iedere week op hetzelfde tijdstip les. Als je een keer niet op je vaste les kunt komen, dan kun je je via de website afmelden  en een andere les inplannen. Voor cursisten die twee lessen per week willen volgen hebben we een speciale aanbieding: op de tweede les per week geven wij 50 % korting.

 

Docenten

Wil je weten wie Jeroen is?

Wil je weten wie Bas is?

 

Zelf Breakdance proberen?